Inhoud

Plaatmateriaal

Brandwerende plaatmaterialen

Brandwerende plaatmaterialen worden toegepast op stalen constructies, die in of uit het zicht blijven. Het materiaal bestaat uit calciumsilicaat, steenwol of glasvlies versterkt gips. Isolatiediktes (plaatdiktes) worden bepaald aan de hand van de brandwerendheidseis, het profieltype en het te bekleden oppervlak.

 

 

Na het inmeten van de constructie wordt het materiaal op maat gemaakt in onze centrale werkplaats. Hierdoor wordt er op de bouwplaats alleen het meest noodzakelijke gezaagd en kan er efficiënter en schoner gewerkt worden.
De beplating wordt aangebracht op klossen van hetzelfde materiaal en vervolgens bevestigd met stalen nieten of schroeven. Als afwerking kan men de platen stukadoren, behangen, schilderen of betegelen.

Grote voordelen zijn de droge montage, duurzaamheid, waterbestendigheid, eenvoudige afwerking en géén invloed van roestvorming.

Onze plaatmaterialen zijn geschikt voor een brandwerendheidseis variërend
van 30 – 120 minuten.

Al onze plaatmaterialen zijn getest volgens TNO/Efectis, ISIB e.d. en getest voor het maken van brandwerende plafonds, wanden, dak-/ wandaansluitingen, betonvloeren en schachten.