Inhoud

Coating

Brandwerende coating

Brandwerende staalcoating wordt toegepast op stalen constructies die in of uit het zicht blijven. Moeilijke aansluitingen en complexe constructies kunnen met dit product eenvoudig worden gespoten. De isolatiediktes (coating diktes) worden bepaald aan de hand van de brandwerendheidseis, profieltype en het te bekleden oppervlak.

 

 

Het systeem bestaat uit een hechtprimer waarop een brandwerende isolatielaag wordt aangebracht, die vervolgens op kleur kan worden afgewerkt. De in de fabriek aangebrachte primerlaag voldoet in de meeste gevallen al aan de gestelde eisen. Na droging is de kleur van de brandwerende isolatielaag gebroken wit. Deze kan daarna worden afgewerkt in één of twee lagen om de gewenste afwerkkleur te krijgen. Naast het esthetische aspect van de afwerking is een ander voordeel van de afwerklaag dat deze als bescherming dient tegen vocht en veroudering van de isolatielaag.

Grote voordelen zijn dat het product naadloos is, dunne isolatiediktes heeft en af te werken is in elke gewenste RAL kleur.

Onze coatings zijn geschikt voor een brandwerendheidseis variërend
van 30 – 120 minuten.

Al onze coatings zijn getest volgens TNO/Efectis, ISIB, IFC e.d.