Inhoud

Industrie

Industrie

De industrie kent zijn eigen veiligheidseisen en elke branche daarbinnen kent zijn specifieke risico’s en preventiemaatregelen. Dat maakt deze tak van sport juist zo boeiend. De expertise van DIC kan hierbij een belangrijke aanvulling op het preventiepakket zijn.
Door de verregaande veiligheidseisen die de industrie opgelegd krijgt en zichzelf oplegd, is brandveiligheid hier een uiterst serieuze, maar ook complexe zaak. Door de zeer hoge temperatuursontwikkeling en vuurlast zij halve maatregelen in de industrie vaak destastreus. Juist in deze professionaliseringsslag heeft DIC zich sterk ontwikkeld. DIC denkt graag mee om tot een oplossingsgerichte aanpak te komen.

Hierbij gaat het om het toepassen van de meest efficiënte technieken en de meest hoogwaardige materialen. DIC kan hierin een adviserende, maar ook uitvoerende rol spelen.

In de industrie draait het veelal om het beschermen van de constructie met spuitpleiser, coating of plaatmateriaal. De keuze van de toegepaste materialen wordt naast de normering tevens bepaald door de eventuele invloed van stoffen of chemicaliën op de brandwerende voorzieningen.

Daarnaast zijn doorvoeringen door brandscheidingen een specialisme van DIC. Deze compartimentering kent zijn eigen voorschriften, waarbij DIC uitgaat van een werkbaar eindresultaat. Veelal zal een installatie in de toekomst te maken krijgen met nieuwe doorvoeringen, waarbij de brandveiligheid echter nooit in het geding mag komen. Dat hier vooraf voorzieningen voor getroffen worden, geeft de oplossingsgerichte werkwijze van DIC aan.